Om Oss

Hei, jeg heter Tord Helsingeng og har praktisert mindfulness i over tjue år.

Det som opptar meg mest i denne verden, er at folk kan bruke ressursene sine på best mulig måte. Derfor utdannet jeg meg som kroppsterapeut, for å hjelpe folk å fri seg fra stress og smerter.

Men jeg skjønte ikke hvorfor noen pasienter ble bedre, og noen ikke. Det ble et uutholdelig problem for meg at jeg ikke kunne love pasientene mine bedring. Så jeg utdannet meg som lærer i stedet, mens jeg smugleste smertevitenskap.

På denne tida oppdaget jeg også Basic Mindfulness. Dette var det mest nøyaktige og fullstendige systemet for mindfulness-undervisning jeg noen gang hadde sett. Ikke bare er det ekstremt fleksibelt og kan brukes til å undervise både voksne og barn. Det er også så presist at det blir brukt til hjernestudier ved noen av verdens mest kjente universiteter.

Med Basic Mindfulness fór mine egne meditasjonsresultater i været! Som første i Norge, begynte jeg i 2008 å undervise dette systemet. I dag har jeg undervist jeg mindfulness i fire år på Norges Idrettshøgskole for de som blir kroppsøvingslærere, elever og lærere i grunnskolen, ledere og ansatte i næringslivet, i omsorgsyrker, og mange andre.

Nå gir jeg også kroppsterapi i privat klinikk igjen. Du kan se klinikk-sida mi her. Jeg underviser også mindfulness til pasientene, noe om er veldig effektivt for mange.

Dessuten er jeg musiker og underviser gitar til nybegynnere og viderekomne. Og til noen pasienter.

Min egen lærer

Basic Mindfulness-systemet ble skapt av Shinzen Young, en internasjonalt anerkjent meditasjonslærer med mer enn 40 års erfaring.

Han er tidligere universitetsprofessor og har samarbeidet med nevrologer fra UCLA, University of Wisconsin, University of Vermont, Carnegie Mellon University, og Harvard Medical School i sitt virke som meditasjonslærer.

Shinzen skapte Basic Mindfulness for å kunne undervise meditasjon til alle – voksne, barn og smertepasienter – og har blitt berømt for sin «oppfinnsomme, algoritmiske, og interaktive mindfulness-metode».

Vi er veldig glade for muligheten til å kunne representere denne metoden i Norge.

Shinzen er ikke en formell del av teamet til Basic Mindfulness Norge.